top of page
  • Foto van schrijverMichel

"Dwars door België" met Arnout Hauben op Éen


Voor de Nederlanders is hij misschien een minder gekend figuur, maar in TV-kijkend en wandelend Vlaanderen zal de naam zeker een belletje doen rinkelen; die van televisiemaker Arnout Hauben. In de voorbije jaren zorgde hij met "Weg naar Compostela", "Ten Oorlog" en "Rond de Noordzee" voor enkele mooie TV-momenten.


Omdat hij een trektocht rond de Middellandse Zee in het water zag vallen door corona en de beperkende maatregelen zocht Hauben alternatieven in eigen land en kwam zo bij de GR129 uit. Deze GR gaat over 568 kilometer dwars door België, tussen Brugge en Aarlen. Vandaar ook de naam van de GR. Hauben en z'n kompanen vertrokken op 10 juni en maakten 24 dagen lang beelden van hun tocht. Vanaf maandag 31 augustus (20u45 - het uur kan elke maandag variëren) zijn hun reportages te zien op TV-zender Één. Wie geen televisie heeft of het programma heeft gemist, kan terecht op VRT Nu.


Interessante links:36 weergaven1 opmerking

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page