top of page
  • Foto van schrijverMichel

Het Battle of the Bulge Hiking Trail

Vandaag, 16 december, is het 76 jaar geleden dat de Duitsers het Ardennenoffensief lanceerden. Met dit laatste alles-of-nietsoffensief probeerde Hitler de oorlogssituatie nog om te keren. Om verschillende redenen was dit plan gedoemd te mislukken.


Wie vaak in de Ardennen komt, merkt dat er in heel wat dorpen nog tanks of kanonnen stille getuigen zijn van die Slag om de Ardennen. Om die periode toch weer een beetje onder de aandacht te brengen en zeker omdat de laatste veteranen van die slag én oorlog hun laatste adem uitblazen en hun offer te snel vergeten wordt, leek het me een ideale gelegenheid om de geschiedenis enigszins te laten herleven met een nieuw wandelpad: het Battle of the Bulge Hiking Trail.


Ik werk al enige tijd aan dit project, maar begrijpelijkerwijs is het een project van lange adem. Bedoeling is om in 2023 een Nederlandstalige wandelgids uit te brengen met kaarten en de nodige info. In 2024 volgt een vertaling naar het Engels, Frans en Duits. Hoewel het om een langeafstandspad zonder bewegwijzering zal gaan, zullen ook dagwandelaars en weekendtrekkers tochten vinden die ze op 1, 2 of 3 dagen kunnen doen.


Meer informatie vind je hier: Battle of the Bulge Hiking Trail60 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page