top of page
  • Foto van schrijverMichel

Nieuwste aanwinst: de DD Superlight Tarp

Voor mijn volgende avontuur in de Alpen op de GR738 heb ik een nieuwe shelter aangeschaft: de Superlight Tarp van het Schotse DD Hammocks. Het merk is in de eerste plaats bekend om zijn hangmatten. Maar bij hangmatten horen ook tarps ter bescherming tegen regen en wind. DD is intussen een gevestigde waarde in het wereldje van de tarps.


Het bekendste tarpmodel van DD Hammocks is de Tarp 3x3 die 790 gram weegt (zonder haringen en scheerlijnen) en gemaakt is van 190T Polyester. Echter ging ik voor de Superlight versie uit Ripstop Nylon die 330 gram lichter is met quasi dezelfde afmetingen. Er bestaan ook een kleiner en een groter model van de Superlight Tarp (respectievelijk 290gr voor 2.8x1.5m en 690gr voor 4.5x2.9m). Maar het standaardmodel dat ik koos is voor mij voldoende veelzijdig en kan gemakkelijk aan twee personen onderdak bieden. De PU-coating geeft de tarp een waterkolom van 3000mm en dat is dus veel meer dan de 1200mm van mijn MSR Hubba NX. De 19 bevestigingspunten zijn allemaal verstevigd.


Standaard wordt de tarp geleverd met vier simpele haringen en evenveel scheerlijnen. De haringen zal ik voor het alpiene terrein wel vervangen door stevigere T- of Y-haringen die niet de neiging hebben om te buigen indien ze op stenen stuiten.

Specificaties DD Superlight Tarp

  • Afmetingen: 3.0 x 2.9m

  • Gewicht: 487 gram met 4 scheerlijnen en 4 haringen

  • Materiaal: Ripstop Nylon

  • 19 verstevigde bevestigingspunten51 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page