top of page

​Op deze website bundel ik al mijn wandelverslagen van zowel trek- als dagtochten. Ik doe dit nog maar recentelijk, dus je zal hier voornamelijk mijn wandeltochten vanaf 2017 terugvinden. In de eerste plaats kies ik voor tochten dicht bij huis, dus België en de omringende buurlanden. Ik ben van mening dat je voor heel wat schoons ook gewoon dicht bij huis kan blijven.

Het is steeds mijn bedoeling om zo compleet mogelijke informatie te verstrekken en mijn verslagen zo duidelijk mogelijk te maken. Ik beschrijf soms erg (en misschien té) gedetailleerd. Enerzijds omdat ik me mijn wandelingen binnen 10 jaar nog voor de geest wil kunnen halen en dus vertel ik ook over persoonlijke indrukken en gevoelens. Anderzijds kan ik andere wandelaars extra info bieden die ze in hun wandelgids of op andere sites niet zo snel zullen terugvinden. De verslagen gebeuren vaak ook met een geschiedkundige insteek.

 

Ik probeer, in de mate van het mogelijke, ook steeds een kaart van de route en een zo realistisch mogelijk hoogteprofiel toe te voegen aan de verslagen. Zodoende krijg je als lezer ook een beter beeld van het traject en of het wat voor je is, of ook niet. Door op de kaarten, hoogteprofielen en foto's te klikken, kan je ze ook uitvergroten. Alle wandelingen en trektochten die ik op deze website beschrijf zijn bovendien bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik heb immers geen wagen.

De naam van de website, Ultimate Hiking, heb ik gekozen omdat ik in trektochten de ultieme vorm van wandelen zie. Dat wil daarom niet zeggen dat ik recreatief wandelen of dagwandelingen minderwaardig vind. Dat soort wandelen doe ik ook, zoals je in het onderdeel Dagtochten kan zien, maar bij trektochten komt zoveel meer kijken, zoals het plannen van de tocht, de zoektocht naar het juiste materiaal en de totaalbeleving van meerdere dagen op pad te zijn in de natuur.

Hoewel het niet de meest ideale kleur is om op een witte achtergrond te gebruiken is het geelgroen (HEX-code #E8FF52) dat ik gebruik - in o.a. het logo van de website - niet zomaar gekozen. Het is de kleur van de fleece die ik al jaren tijdens het wandelen draag en waarmee velen me identificeren.

Over Ultimate Hiking

bottom of page