top of page
  • Foto van schrijverMichel

Dagtocht: Panoramawandeling langs de Maas, tussen Dinant en Yvoir (20,5 km)

Wie op zoek is naar een wandeling met tal van prachtige uitkijkpunten, veel natuur en een beetje geschiedenis, die is in de Maasvallei aan het juiste adres. Iedereen kent wel de zuidelijker gelegen rotswanden van Freyr met zicht op het gelijknamige kasteel op de linkeroever. Of de Sept Meuses bij Godinne. Maar wat te denken van een uitzicht over zowel de Maas, Dinant en zijn citadel, als de ruïnes van het kasteel van Crèvecoeur en dat alles tijdens een picknick? In het natuurreservaat van Bouvignes heb je die mogelijkheid.


Uitzicht op de Maas en Dinant

En daarmee niet genoeg. Deze dagtocht neemt jou ook mee naar de ruïnes van het kasteel van Poilvache. Na een pittige beklimming kan je niet alleen de geschiedenis induiken en de overblijfselen van dit 800 jaar oude kasteel bewonderen, maar krijg je ook nog een prachtig panorama voorgeschoteld met zicht op de Maas en het Île de Houx. De afsluiter langs de rotswand van Champalle bij Yvoir mag er eveneens wezen. De groep wandelaars die ik op sleeptouw nam, zag dat het goed was.


Gegevens wandeling:

Datum: Zondag 10 oktober 2021 Startplaats: Station Dinant Eindplaats: Station Yvoir

Pad: Eigen route + GR126

Afstand: 20,5 kilometer

Stijgingsmeters: 473m

Dalingsmeters: 478m Bereikbaarheid: Trein GPX: klik hier Verhard - Onverhard: 41,9% - 58,1%


Kaart & Hoogteprofiel:


Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page