top of page
  • Foto van schrijverMichel

Dagtocht (Bretagne): Van Fouesnant naar Beg Meil op de GR34 (10,3 km)

In het drukke werkschema nog even wat tijd kunnen maken voor een dagtocht met mijn zoontje langs de Bretoense kust. Hiervoor vertrokken we vanaf het huis van zijn grootmoeder in Fouesnant tot aan de vuurtoren van Beg Meil. Goed voor een wandeling van 10 kilometer. De regen was ook van de partij.Via het dorpsplein van Fouesnant, waar je in de lokale crêperie de vervaardiging van Bretoense pannekoeken kan gadeslaan door de vitrine, gaat het naar de Anse de Penfoulic. Deze baai is erg onderhevig aan de getijdestroming en terwijl wij er langs wandelen liggen de boten op het droge. Aan Cap Coz is er voldoende mogelijkheid tot versnaperingen. We houden er even halt, alvorens aan het mooiste stuk van de wandeling te beginnen, de kustweg (GR34 en Sentier Côtier) tussen Cap Coz en Beg Meil. Het gaat op en af langs verschillende mooie baaien, over rotsen en kleine strandjes. Aan de vuurtoren van Beg Meil, die binnen een militair domein ligt, eindigt de wandeling.


Gegevens wandeling:

Datum: Maandag 5 juli 2021

Pad: Eigen route + GR34

Afstand: 10,3 kilometer

Stijgingsmeters: 43m

Dalingsmeters: 100m GPX: klik hier


Opgelet: Deze wandeling is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Het traject ligt wel grotendeels op de GR34 Sentier des Douaniers, het langeafstandspad dat zowat de hele Bretoense kustlijn volgt.


Kaart & Hoogteprofiel:

Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page