top of page

Nieuw wandelpad: Balade des Microbrasseries de la Haute Ardenne

Microbrouwerijen, 166 kilometer, 3700m stijgen en evenveel meters dalen in de prachtige Ardennen. Dat is de nieuwe Balade des Microbrasseries de la Haute Ardenne in een notendop.


De route kwam tot stand op initiatief van microbrouwerij La THArée in samenwerking met zes andere brouwerijen en voert je door het moois dat de Ardennen je te bieden hebben. Onderweg kom je o.m. door Vielsalm, Houffalize, langs de Ourthe, Manhay-Grandménil, Stoumont, La Gleize, Coo en Stavelot.


In 5 van de 7 brouwerijen kan je stoppen om hun brouwsels te proeven, met name:

Kijk wel op voorhand na of de brouwerijen open zijn wanneer je langsgaat, of neem contact met hen op.


Geïnteresseerde wandelaars zullen zich moeten behelpen met een GPX-bestand van de wandeling. Een topogids of boekje over het pad komt er momenteel niet, tenzij de vraag ernaar voldoende groot is. Er is ook geen bewegwijzering.


Je kan het GPX-bestand van de tocht downloaden via de knop "View route in detail" rechts bovenaan onderstaande kaart.270 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page