top of page
  • Foto van schrijverMichel

De GR17 is een feit

België is met de GR17 een nieuwe GR rijker. Enkele maanden geleden werd de aankondiging al gedaan door de Franstalige vereniging GR Sentiers en wie zich in de regio begaf kon her en der al wegwijzers van de GR tegenkomen. Dit nieuwe langeafstandspad, onder de noemer "Sentiers de la Lesse et de la Lomme" bestaat uit twee delen. Het eerste deel volgt de loop van de Lesse tussen Ochamps en Anseremme over een afstand van 105 kilometer. Deel twee, tussen Bras en Éprave, gaat langs de Lomme tot aan de samenvloeiing met de Lesse. Voor alle duidelijkheid: deze GR vervangt de "Entre Lesse et Lomme"-luswandeling niet. Er zijn wel twee stukken waar beide paden even samenlopen.

In de pas verschenen topogids van de GR17 worden ook tien luswandelingen beschreven met afstanden van 14 tot 26 kilometer. De meesten daarvan verkennen de zijrivieren van de Lesse en de Lomme. De topogids is beschikbaar, in het Frans, op de website van GR Sentiers: https://grsentiers.org/topo-guides/188-gr17-la-lesse-et-la-lomme-par-les-gr.html431 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page