top of page
  • Foto van schrijverMichel

Eifelsteig • Dag 9 • Bruch - Kordel

Inmiddels zijn we al aan de voorlaatste wandeldag aangekomen. Om 9u is de tent afgebroken, hebben we ontbeten en zijn klaar om erin te vliegen. Eerst dalen we af naar Bruch. Net buiten het dorp passeren we een oude waterburcht met twee hoge torens. Na een kort stukje langs de autoweg gaat het omhoog in de bossen op weg naar Gladbach. We wandelen door Greverath dat gelegen is in een mooi heuvelachtig landschap, maar het brede bospad naar Zemmer is eerder saai. Bij het verlaten van het bos houden we halt aan Gasthof Rothaus voor het middagmaal.


Rustbank met zich op Trier

We worden rond Zemmer gestuurd en wandelen over een brede weg die omzoomd is door fruitbomen, voornamelijk kersenbomen. V. kan het niet laten om een boom in te klimmen om er wat lekkers uit te plukken. We worden onderbroken door een oudere man en V. komt uit de boom omdat ze denkt dat hij ons daarover aanspreekt, terwijl hij eerder een lach op zijn gezicht leek te hebben. Verder gaat het door de bossen en bij Rodt komen we langs een paardendrinkplaats uit WOII evenals enkele zitbanken die in richting Trier kijken. We zetten ons even, omdat op de uitkijktoren enkele meters verder een heel pak volk verzameld is. Als het daar wat minder druk is, klimmen we het gevaarte omhoog om nog een beter zicht te krijgen op de omgeving.


Zandsteengrotten bij Kordel
Zandsteengrotten bij Kordel

Eerlijk gezegd is het pad hier niet zo spannend en hopen op beterschap na het oversteken van de rivier Kyll bij Mühlenflürchen. Het pad loopt er echter grotendeels op een gemeenschappelijk fietspad naast de spoorweg. Af en toe duikt de Eifelsteig de bossen in, maar blijft parallel naast het fietspad lopen. Pas aan Froschlei wordt het beter als we effectief de berg omhoog gaan. Overal om ons heen zijn er ook braambessen en dus wordt er wat geplukt. Uiteindelijk komen we boven Kordel uit. Afdalen doen we langs een reeks zandsteengrotten. We besluiten om ons in de supermarkt in het stadje te bevoorraden om dan terug te keren naar de grotten. Immers hebben ze voor de nacht onweer voorspeld en we kunnen in de grotten enkel de binnentent opzetten en liggen er verder droog.


Gegevens wandeling:

Datum: Zaterdag 25/07/2020

Etappe: Bruch > Kordel

Afstand: 28,8 kilometer

Stijgingsmeters: 477m Dalingsmeters: 560m

Weer: Bewolkt en droog


Kaart & Hoogteprofiel:


Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page