top of page
  • Foto van schrijverMichel

België Ontdekken

We willen alsmaar verder, hoger en indrukwekkender. De meest exotische plaatsen voor de meest fotogenieke plekjes. Maar hoe goed kennen we ons eigen land eigenlijk?


​Om België te ontdekken heeft Ultimate Hiking een nieuw concept ontwikkeld. Onder de noemer "België Ontdekken" neem ik jou voortaan elk jaar enkele malen mee op sleeptouw om België in al zijn facetten te leren kennen.


​De opzet is simpel: tijdens korte twee- à vierdaagse tochten met de tent verkennen we de verschillende hoekjes van ons land. Elk jaar wisselen we van landsdeel. 2024 staat in het teken van Wallonië. In vier trektochten leer je de Oostkantons, de Calestienne, de Hoge Venen en de Ourthevallei kennen. Volgend jaar gaan we op stap in Vlaanderen en zo wisselen we telkens af.


De routes die we nemen zijn uniek, m.a.w. we stappen niet zomaar GR-paden af. De dagafstanden per etappe liggen tussen de 16 en 24 kilometer, naar gelang het gebied en de mogelijkheden die zich bieden. We onderscheiden de “bivaktochten” van de “kampeertochten”. Bij bivaktochten betreft het overnachtingen met de tent op officiële bivakzones in de natuur of het veld van een boer. De kampeertochten daarentegen, bieden een minimum aan ‘luxe’, want we overnachten dan op campings.


​Deze meerdaagse tochten zijn gericht op een gevarieerd publiek:

  • beginnende treksters en trekkers,

  • wandelaars.ters die schrik hebben om er alleen op uit te trekken en buiten te slapen,

  • licht gevorderde wandelaars.ters die hun materiaal willen testen vooraleer ze ergens op trektocht gaan.


Opgepast: Het aantal plaatsen is beperkt en er is een inschrijvingsdeadline, dus wacht niet te lang.


​Kom je met mij mee op ontdekkingsreis door België?​MichelWil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page