top of page
  • Foto van schrijverMichel

Dagtocht: Spa > Nessonvaux (24,2 km)

Datum: Woensdag 29/08/2018

Pad: GR5

Afstand: 24,2 kilometer

Stijgingsmeters: 525m

Dalingsmeters: 657m


De wandeling tussen Spa en Nessonvaux op de GR5 is misschien niet de meest indrukwekkende die je zal tegenkomen in de Ardennen, maar kan wel bekoren. Het stukje van Spa tot Creppe, langs de Ruisseau du Vieux Spa is leuk. Het dorpje Winamplanche en het brugje over de gelijknamige beek blijven mooi. Daarna is er nog een leuke klim langs velden en heggen tot voorbij het gehucht "Sur le Thier". In het dorpje Becco stond het kerkje, omringd door kleine huisjes, me wel aan.


Na circa 17 kilometer passeer je Banneux, wereldbekend om een meisje dat in de jaren '30 van de vorige eeuw Jezus' moeder had zien verschijnen. Sindsdien werden er in het dorpje, of althans aan de plaats van die verschijningen aan het huis van dat meisje, een hele batterij kapelletjes, kruizen en andere religieuze gebouwen neergepoot. Religie als commercie.


Het volgende stuk is vrij goed begaanbaar en een drietal kilometer verder heb je een mooi panoramisch zicht over de vallei van de Vesder en Nessonvaux. Bij Fraipont slingert de GR zich nog een heuvel omhoog en gaat dan via een leuk bospaadje, naast de Vesder, afdalen tot in Nessonvaux.

In Nessonvaux moet je wel opletten, want hier komt ook de GR573 langs, evenals de Tour de la Vesdre. De bewegwijzering is evenwel duidelijk en dus zou je hier niet in de problemen mogen komen.


Wil je je ook aan deze mooie wandeling wagen? Download de GPX van deze wandeling hier:

UltimateHiking.net - Spa - Nessonvaux
.gp
Download GP • 59KB

Met het openbaar vervoer: Start- en eindpunt zijn bereikbaar per trein.Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page