top of page
  • Foto van schrijverMichel

GR15 Sentier de l'Ardenne - Dag 3

Datum: Zondag 12/07/2020 Etappe: Bivak Les Tailles > Houffalize Afstand: 14,9 kilometer Stijgingsmeters: 226m / Dalingsmeters: 422m Weer: Zonnig Vandaag zijn we om 8u30 vertrokken en de sfeer zit er goed in. Mijn wandelmakkers zijn -denk ik- wel blij het einde te halen. We moeten maar een kleine 15 kilometer en we kunnen ook even stoppen in Achouffe, daar waar het bier Chouffe wordt gebrouwen. Het dorpje ligt immers op onze weg. Net als de voorbije dagen gaat de GR door prachtige boslandschappen en we nemen ruimschoots de tijd om alles in ons op te nemen. Een handvol bosaardbeien, frambozen en blauwbessen kunnen daarbij niet ontbreken. Als we kort voor Dinez het prachtige Bois de la Cedrogne verlaten, krijgen we eveneens een prachtig panorama voorgeschoteld van het dorpje en de weide omtrek. In Dinez gaat de GR weer anders dan voorzien op de GPX, maar daarvoor krijgen we er wel het kleine kerkhof met de oude alleenstaande toren van de kerk van Saint-Urbain erbij. Voor het dorpje Mont worden we rechtsaf door een leuk bebladert gangetje gestuurd. Het gaat dan verder op een bredere grindweg alvorens het pad ons in Achouffe uitspuwt. Met een mondmasker wagen we ons in het eerste caféetje -met visvijver- aan een verfrissing. Zo kunnen we aan de slotkilometers naar Houffalize beginnen. Eerst gaat het nog kort steil bergop, dan door een bos, langs enkele velden tot we aan de tunnel onder de A26-snelweg uitkomen. Bij binnenkomst van Houffalize krijgen we eerst nog een blik op het lagergelegen stadje aan de Ourthe Orientale. Na een lunchbreak trekken we naar de bushalte gelegen aan de Place Albert 1er. We willen ook nog een blik werpen op de Duitse Panther-tank die er normaal staat, maar het lot wil dat deze voor herstellingen naar een atelier in Bastogne werd overgebracht. De bus van 14u20 richting Luik halen we gemakkelijk.


13 weergaven0 opmerkingen

GR15 Sentier de l'Ardenne - Inleiding

De 229-kilometer lange GR15 loopt van Monschau in Duitsland tot Aarlen in de provincie Luxemburg. In laatste instantie koos ik ervoor een stukje te doen met twee wandelvrienden. Mijn voorbereiding

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page