top of page
  • Foto van schrijverMichel

Dagtocht (Bretagne): Van Fouesnant naar Concarneau op de GR34 (14,8 km)

Het is schoolvakantie en dus weer een ideaal moment om er met Sasha op uit te trekken voor een mooie wandeling langs de Bretoense kust. We vertrekken, net als vorige zomer, vanuit onze uitvalsbasis bij de grootmoeder thuis in Fouesnant. Dit keer volgen we de GR34 in oostelijke richting tot Concarneau.



Het eerste deel rond de Anse de Penfoulic is ons reeds bekend. Bij laagtij is het niet steeds de mooiste baai, maar de twee volgende baaien na het strand van Kerleven zijn daarom een pak interessanter. De GR34 staat erom bekend dat je meermaals helemaal rond baaien - in het Frans: "Anse" - moet wandelen om uiteindelijk maar een tiental meter in vogelvlucht te hebben overbrugd. Eerst is er de Anse Saint-Laurent die ongeveer anderhalve kilometer landinwaarts snijdt. Deze baai wordt meteen gevolgd door de kleinere Anse Saint-Jean. Allebei zijn het twee prachtige stukjes natuur en we houden er verschillende malen halt om te genieten van de pracht. Ik heb Sasha ook een klein notitieboekje cadeau gedaan en hij schrijft er op z'n papa's zijn indrukken in neer. "Het is heel mooi"; is zijn samenvatting. Het pad biedt alvast voldoende afwisseling, gaat op en af, langs (natuurlijke) trappen en over boomwortels.



Aan de uitgang van de Anse Saint-Jean wachten de grootouders ons op om nog een stukje mee te wandelen naar Concarneau en het Plage des Sables Blancs. We passeren het kleine, doch mooie Plage de Kernous. Bij het naderen van Concarneau wordt het pad makkelijker begaanbaar met verschillende uitzichtspunten bovenop de tiental meter hoge kliffen. Wie nog tijd heeft kan een drietal kilometer verder wandelen langs het kustpad tot aan de versterkte Ville Close van Concarneau, het toeristische hart van de stad. Wij houden het op een mooie 14,8 kilometer.

Gegevens wandeling:

Datum: Maandag 28 februari 2022

Pad: GR34

Afstand: 14,8 kilometer

Stijgingsmeters: 95m

Dalingsmeters: 146m


Kaart & Hoogteprofiel:


Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page