top of page
  • Foto van schrijverMichel

GR15 Sentier de l'Ardenne - Conclusie

Algemene waardering Een rustig stukje GR tussen Aywaille en Houffalize met regelmatig prachtige vergezichten, veel bossen, een stukje door het veengebied van Les Tailles én je komt zo goed als niemand tegen, tenzij in de bewoners van enkele dorpjes die op het pad liggen. Ideaal dus om te onthaasten.

​​

Moeilijkheidsgraad Op de 65 kilometer die we aflegden, waren er ongeveer 1600 stijgingsmeters te overbruggen. Dit is niet bijzonder veel, maar op de tweede dag waren het er toch 820 over een afstand van 26 kilometer. Voor de mensen met een minder goede fysieke conditie is dit echter nog te doen, want de stijgingen gebeuren niet via steile hellingen, maar eerder stelselmatig.

Bevoorrading

De moeilijkheid zit het er hem in dat je onderweg zo goed als geen bevoorradingsmogelijkheden hebt. Dit kan evenwel op sommige plaatsen gewijzigd zijn, omdat wij het tracé van de GR van 2017 volgden en de route sindsdien enkele malen anders loopt. Op de oude route kwamen we na 900 meter omweg de camping in Grand Bru tegen. Daar kan je warm eten en de receptie heeft ook een winkeltje met enkele dingen zoals toast, koekjes en drank. Er zijn restaurants in Harzé, Bosson en tenslotte Houffalize. Er is ook een winkeltje in Odeigne dat links van je ligt na binnenkomst in het dorpje, op de Route de l'Auneu. Het restaurantje in Tailles/Colas, dat aangegeven staat aan het industriepark van Dochamps, is definitief gesloten. Water kan je uit riviertjes halen of gewoon vragen aan de inwoners van de dorpen op het pad.

Bewegwijzering Niks op aan te merken. Goed te volgen in beide richtingen.

Beste tijd van het jaar Deze kan je het hele jaar door lopen.

15 weergaven0 opmerkingen

GR15 Sentier de l'Ardenne - Dag 3

Datum: Zondag 12/07/2020 Etappe: Bivak Les Tailles > Houffalize Afstand: 14,9 kilometer Stijgingsmeters: 226m / Dalingsmeters: 422m Weer: Zonnig Vandaag zijn we om 8u30 vertrokken en de sfeer zit

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page